This is an example of a HTML caption with a link.

De Praktijk

Indeling
De praktijk is opgebouwd uit drie verdiepingen. Op de begane grond zijn drie grote behandelkamers. Hier werken Pieter Hamming en Henk Willem van der Kamp.
Op de eerste verdieping bevindt zich de trainingsruimte, met alle benodigde trainings- en fitnessapparatuur
Op de tweede verdieping is een “stille” ruimte gecreëerd.

Expertise
Van der Kamp en Hamming zijn beide Orthopedisch Manueeltherapeut en Fysiotherapeut. Binnen hun praktijk is er een ruime ervaring in het begeleiden van (top)sporters en werkplek gerelateerde aandoeningen als RSI/CANS, bestaande uit nek-schouderklachten en lage rugklachten.
Na anamnese, onderzoek en diagnose, wordt een behandelplan opgesteld. Bij onduidelijkheden wordt contact gezocht met de huisarts. De behandeling bestaat altijd uit:
> Voorlichting over uw klacht, wat u wel en niet moet doen
> De manueeltherapeutische behandeling
> Een huisoefenschema
> (Indien nodig) ergonomische aanpassingen

Daarnaast is er de mogelijkheid om te oefenen in onze trainingsruimte. Dry Needling wordt vaak ingepast in het totaal concept van behandelen. Voor informatie zie: www.dryneedling.nl.

Trainingsruimte
Op de eerste verdieping (makkelijk toegankelijk) is een trainingsruimte voor:
> Cardiovasculair en spierfunctie verbeterende trainingen.
> Crosstrainer
> Concept 2 roeimachine
> Twee cardio-fietsen
> Fitnessapparatuur.

In de trainingsruimte kan individueel en in groepen van maximaal vijf personen worden getraind. Voordat de training begint wordt een vragenlijst doorgenomen en een bewegingsonderzoek gedaan.
Er wordt getraind volgens de modernste trainingsinzichten. In opbouw eerst coördinatie en evenwicht gevolgd door kracht en uithoudingsvermogen. Functioneel trainen in drie dimensionale oefensituaties staat voorop. Daarnaast is cardio-vasculairetraining in het programma opgenomen.

Fitness
Na instructie van een fysiotherapeut wordt er zelfstandig verder getraind. Tijdens de trainingen is er altijd een fysiotherapeut in de praktijk aanwezig.

De "stille" ruimte
In deze ruimte worden Yoga lessen gegeven door gerenommeerde Yoga docenten met vele jaren praktijkervaring. Voor afspraken kunt u contact opnemen met de praktijk.
Deze ruimte is tevens per dagdeel te huur! Wanneer U interesse heeft, neem gerust contact op met de praktijk.

Voorlichting
Naast de trainingen worden er voorlichtingen gegeven. Deze zijn gestoeld op TWINTIG jaar ervaring in het geven van voorlichting bij verschillende bedrijven. Voorbeelden hiervan zijn:
> Tillen
> Zitten
> Staan
> Sportblessures
> RSI.